Visole 113, 2310 Slovenska Bistrica
040 294 410

Nasveti

Kako izbrati prave lasne podaljške?

Če ste že poizkusili različne vrste lasnih podaljškov, vendar še vedno ne veste na kaj morate biti pozorni in kateri so pravi za vas, potem si preberite spodnje namige o pritrjevanju, vzdrževanju in trpežnosti lasnih podaljškov.

Nemalo žensk sanja o negovanih dolgih laseh, vendar le redkim je narava podarila ta dar. Vse ostale pa si lahko pomagate s pomočjo lasnih podaljškov in tako ustvarite nepozabno lepo pričesko. Vendar pa morate biti pri tem izredno pozorne, saj je končna frizura odvisna od tipa lasnih podaljškov ter načina, kako jih pritrdimo. Na trgu je mnogo različnih proizvodov, zato smo lahko hitro zmedeni in ne vemo, kaj točno bi izbrali.

Namesto tega, da poizkusite raznorazne lasne podaljške in zapravite na kupe denarja, se raje osredotočite na spodnje nasvete, saj se boste tako lažje in bolj preudarno odločile za prave podaljške.

Čeprav so lasni podaljški pritrjeni na obstoječe lase, jih lahko kljub temu umivamo in negujemo tako kot svoje naravne lase. Sčasoma podaljški postanejo obrabljeni, vendar pa je vse to odvisno od njihove kvalitete. Najbolj trpežni so naravni podaljški, zato je namesto sintetičnih bolje izbrati slednje, saj zdržijo več pranj in so manj dovzetni za razne pripomočke za oblikovanje las (npr. lak, pena, gel).

 

Clip on podaljški

Lasni podaljški clip on so skupaj z Microring podaljški eni izmed najbolj priljubljenih. Njihova največja pozitivna lastnost je ta, da se enostavno pritdijo ter ne poškodujejo vaših naravnih las. Podaljški se pritrdijo s pomočjo sponke. Slednja je prevlečena s silikonom, kar vam zagotavlja, da se podaljški obdržijo na lasišču in ne odpadejo. Poleg tega jih lahko tudi barvamo, kodramo in ravnamo.

Tape on

Podaljševanje las s samolepilnimi trkovi je hitro in predvsem enostavno (končano v 30 min). Lasje so pritrjeni na posebne 4cm dolge trakove, katere se vsake 2-3 mesece prestavlja nazaj do lasišča, tako da ste vedno urejene, saj nimate problema z odpadlimi lasmi in vozlanjem. Dolgi lasje so želja vsake ženske. Želja pa lahko v trenutku postane resničnost. Z samolepilnimi trakovi lahko zelo hitro, enostavno in neopazno uresničite svoje sanje. Trakovi so pritrjeni na vaše lase z ultra tankimi trakovi širine 4 cm, ki poskrbijo za neviden prehod, prilagodijo se obliki glave, so udobni in izgledajo povsem naravno. Zelo priporočljivo za vse, ki imajo tanke, problematične lase. Pridobimo lahko tudi zgolj samo volumen, saj so spoji popolnoma nevidni. Sam postopek podaljševanja je hiter in enostaven saj traja cca. 30 min. Zaradi obnove, ki je potrebna vsake 3 mesece, na trakovih ni odpadlih las in ne prihaja do zapletanja ter vozlanja. Lasje so visoke kvalitete, zato so z redno in pravilno nego lahko uporabni tudi leto dni ali več. Na voljo v vseh barvnih odtenkih, ki so tudi na zalogi. Hair Eurosocap je blagovna znamka ki svojim strankam nudi najboljše 100% naravne »Indijske« lase, ki so proizvedeni v Italiji, prodajajo pa se po vsem svetu. Strankam zagotavlja, da so vsi njihovi lasni izdelki narejeni iz naravnih »Indijski« las, zaščitenih s premazom, ki zagotavlja obstojnost njihove teksture in videza. »Naravni Indijski  lasje so najvišji možni razred naravnih človeških las na svetovnem trgu. Njihova posebnost so nepoškodovane lasne kutikule, kar zmanjšuje možnost vozlanja las, zaradi nizke poroznosti med kutikulami pa so lasje bolj odporni na zunanje vplive. Lasne podaljške Hair Eurosocap je možno barvati, beliti in oblikovati s toplotnimi pripomočki.

Microring podaljški

To so eni izmed najbolj priljubljenih podaljškov. Njihova pozitivna lastnost je ta, da ne poškodujejo naravnih las, saj za njihovo pritrditev ne potrebujete lepila, toplotne obdelave, traku ali šivanja. Na lase se pritrdijo s pomočjo klešč. S kleščami stisnete sponko, ki se nahaja na koncu lasnega podaljška in tako pritrdite podaljšek na vaše lase. Konektorji (npr. sponka) so trpežni, udobni in popolnoma neopazni, saj jih vaši naravni lasje popolnoma prekrijejo.

Ti podaljški so najboljša izbira za vse, ki želite svoje podaljške barvati ter uporabljati različne produkte za oblikovanje las.

Življenjska doba: tri do štiri mesece.

 

 

Preden se odločite za to, da bi postali dolgolaska, se posvetujte s strokovnjakom. Pokaže naj vam vzorec podaljškov, in sicer suhe in mokre, tako da boste videli, kako se umivajo ter, da boste preverili njihov etični izvor in, da boste pogledali, da niso bili predelani.

Ko negujete svoje podaljške, razmišljajte po zdravi pameti. Podaljški so na vaše lase pritrjeni z določeno sponko, teža podaljška je torej na vaših naravnih laseh. Ne vlecite jih medtem, ko jih umivate ali češete. Izogibajte se uporabi različnih produktov za lase (npr. balzam, pena, lak, gel), saj jih bodo slednji le še bolj obtežili. Vedno jih posušite s sušilnikom, saj boste tako preprečili vozlanje. Previdni bodite pri barvanju ali beljenju. Vedno najprej testirajte le en pramen, da vidite, kakšna bo reakcija.

Problematično pri tej vrsti podaljškov je le, če so pritrjeni preveč tesno, saj to lahko povzroči vlečno alopecijo (izpadanje las) ter rane na lasišči in vratu. Če se torej ne počutite udobno in vas podaljški tiščijo, pojdite do strokovnjaka, da preveri stanje in ga ustrezno popravi.

Lasni podaljški pa las ne le podaljšajo, ampak jim dodajo tudi volumen. So odlična rešitev tudi za ljudi, ki imajo težave z redčenjem las ali s plešavostjo. Z njihovo pomočjo lahko zakrijemo naše pomanjkljivosti in omogočimo naravnim lasem, da rastejo naprej in si opomorejo.

Lasni podaljški so torej primerni za vsakogar, ki želi popestriti in osvežiti svoj videz, poleg tega pa so primerni tudi za posameznike, ki imajo večje težave (npr. izpadanje las, plešavost). Z njihovo pomočjo se boste rešili vseh tegob, zatorej le razmislite o tem, kakšni podaljški vam najbolj ustrezajo.